top of page
  • Writer's pictureLotta and Aino

down in africa

"Be so busy loving your life that you have no time for hate, regret of fear."


Afrikka on ollut aina minulle tuntematonta aluetta. Ehkä olen siitä syystä aina pelännyt sitä, ehkä minun on myönnettävä sivistymättömyyteni sen suhteen. Mutta kun hetki koittaa, ja on mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen, pelottavaan ja tuntemattomaan ilmestyy, silloin mennään!


Totta kai lähes kaikki pelkoni osoittautuivat turhiksi: Tunisian Sousse, johon lensimme toukokuun ensimmäisellä viikolla, on yksi länsimaalaistuneimmista arabi- ja Afrikan maista. Ihmiset ovat hyvin vieraanvaraisia ja yllättävät joka päivä ystävällisyydellään! Viikon matkapakettiimme kuului lennot ja all inclusive-hoito keskivertoa hienommassa hotellissa. Tämä osoittautui todella hyväksi valinnaksi, sillä esim. aamupalaa olisi ollut käytännössä mahdotonta valmistaa itse, kun kauppojen hyllyiltä löytyi lähinnä auringonottoon tarkoitettuja tuotteita, halpoja kopioita tuoremehuista ja maailman parhaita sipsejä (löysin uuden lempparin ja sitten sain tietää, että niitä ei valmisteta kuin Tunisiassa nyyh!). Ylipäätään hintataso oli ainakin 3 kertaa halvempi kuin Suomessa ja tästä syystä ravintoloissa syöminen oli todella edullista. Illallinen alkupalat, pääruoka ja jälkiruoat mukaan lukien maksoi yhteensä maksimissaan 15€/ henkilö.


Tunisia on kuitenkin arabimaa, huolimatta siitä kuinka länsimaalaiseksi sitä on mainostettu. Kaikilla paikallisilla naisilla tuli olla hartiat ja polvet peittävät vaatteet ja myös miehille suositeltiin pukeutumista mieluummin t-paitaan kuin hihattomaan. Hotellin läheisyydessä sai pukeutua miten halusi, olihan henkilökunta jo tottunut aiemmilta eurooppalaisilta turistien paljasteluun. Mutta esimerkiksi Soussen vanhassa kaupungissa Medinassa itse pukeuduin nilkkoihin asti ylettyvään hameeseen ja hartiat sekä kyynärpäät peittävään pitsiseen paitaan, ja sain silti osakseni huutelua ja lähentely yrityksiä huolimatta siitä että kävelin miehen seurassa. Vinkki siis jos aiotte Tunisiaan lähteä matkalle: älkää lähtekö tyttöporukalla reissuun jos ette aio viettää koko lomaanne hotellin alueella, Tunisiassa ei juurikaan kunnioiteta naista jos hän ei ole miehen seurassa tai osoittaa muuten olevansa naimisissa.


Kokonaisuudessaan matka oli todella ihana, lämpötilat ylsivät parhaimmillaan 30 asteeseen, mutta toukokuun alusta johtuen ei ollut liian kuuma! Rusketus tarttui hyvin, kulttuuri oli todella kiehtovaa ja viini oli halpaa- lähes täydellinen loma siis. Pakko siis tunnustaa että taisin jopa hieman ihastua!










L

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page