top of page
  • Writer's pictureLotta and Aino

ADVENTURE AHEAD

Updated: Oct 29, 2018


Apply for that job. Date that person. Buy that plane ticket. Move to that city. Do all the things that scare you, they’re worth it.


Oli jo aikakin minunkin kirjoittaa postaus näille uusille sivuille! Kiirettä on tänä keväänä pitänyt – kandin parissa puurtaminen ja kesätöiden hakuruljanssi ovat pitäneet huolen siitä, ettei ylimääräistä aikaa ole juurikaan viimeisen kolmen kuukauden aikana jäänyt. Nyt kuitenkin (vihdoin!) molemmat projektit alkavat olla loppusuoralla. Kandin osalta täytyy enää palauttaa viimeinen viilattu versio, ja kesätöitäkin löytyi lopulta kymmenien hakemusten naputtamisen jälkeen! On ihanaa huomata, että vaikka tämä kevät on vaatinut uskomattoman paljon ja ollut luultavasti tähän astisen elämäni haastavinta aikaa, kaikki se työnteko, univelka ja kahvin kittaaminen ei ole ollut turhaa.


Nyt kuitenkin olen joutunut vähän hidastamaan tahtia, mikä ei välttämättä ole ollenkaan huono juttu. Olen sairastellut tosi paljon pitkin kevättä, varmaan osaksi kaiken stressaamisen takia. Viime viikonloppuna menin kuitenkin niin huonoon kuntoon, että jouduin viettämään kaksi yötä sairaalassa. Siitä toipumiseen minulla menee luultavasti ainakin viikko, joten jouduin jättämään kesken kurssin, jota olin tällä hetkellä tekemässä Aallossa. Sain siis käytännössä puolitoista viikkoa extralomaa ennen huhtikuun alussa olevaa kevätlomaa! Vaikka joudunkin luultavasti tänä aikana tekemään jonkun kurssin avoimen yliopiston puolelta saadakseni kasaan tarvittavat opintopisteet, saan tilaisuuden pitkästä aikaa nukkua hyvin ja ladata akkuja ihan kunnolla kesän ja syksyn koitoksia varten. Loppujen lopuksi sairastuminen olikin varmaan ihan hyvä juttu – välillä sitä tarvitsee pienen wake up callin, jotta tajuaa vähän vähentää kierroksia.


Tässä sairaslomaillessani minulla on myös aikaa suunnitella tulevaa kesää ja syksyä. Mietittävää ja järjesteltävää riittääkin, sillä loppuvuodesta tulee epäilemättä tähän astisen elämäni jännittävin. Ensin luvassa on kesätyöt palveluneuvojana Joensuussa, mikä tarkoittaa sitä, että saan viettää kesän kotikaupungissani perheeni ja kavereideni kanssa! Jännittää ihan superpaljon ihan senkin takia, etten ole pariin vuoteen tehnyt opiskelujen takia oikein mitään töitä. Tiedän, että luvassa on paljon haasteita, mutta varmasti vähintään yhtä paljon palkitsevia ja opettavaisia kokemuksia.

Elokuussa käännänkin katseeni Atlantin toiselle puolelle, kun lähden neljäksi kuukaudeksi vaihtoon Montréaliin! Tämä tulee ehdottomasti olemaan isoin muutos koko tähänastisessa elämässäni. Olen samaan aikaan ihan järjettömän innoissani ja kauhuissani. Itse asiassa koko juttu tuntuu vielä tosi kaukaiselta ja epätodelliselta. En usko, että kunnolla tajuankaan sitä, ennenkuin istun sitten elokuussa koneessa valmiina lähtöön. Tässä vaiheessa sitä vaan unelmoi kaikesta mahtavasta, mitä pääsee reissun aikana kokemaan! Tässä muutama juttu, jotka ainakin haluan kokea Kanadan-reissuni aikana:



1. Vaellus- ja kajakointireissu jossain Kanadan monista kansallispuistoista


2. Snorklaaminen. Kyllä vain, Kanadasta löytyy yllättävän paljon hyviä mahdollisuuksia tähän!


3. Jääkiekko-ottelussa käyminen. Tämähän on ihan must Kanadassa vierailevalle!


4. Konsertissa tai festareilla käyminen


5. Kanadalaisen klassikkoruuan poutinen maistaminen. Poutine koostuu siis ranskalaisista, juustosta ja jonkinlaisesta ruskeasta kastikkeesta. Ulkonäöltään ei todellakaan mikään houkuttelevimman näköinen annos, mutta erittäin kehuttu!


6. Muutenkin mahdollisimman monien uusien ruokalajien kokeileminen. Koska Montreal on kuulemma foodieitten mekka <3


7. Reissu NYKiin. Tätä odotan vähintään yhtä paljon kuin itse vaihtoa!


8. Reissu Kaliforniaan. No words needed.


Isoja juttuja tulee siis lähitulevaisuudessa tapahtumaan! Toivottavasti teilläkin on jo kehitteillä huippuja suunnitelmia kesälle ja syksylle.


Ihanaa viikonloppua,


A

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page